Ev Kiraları Cep Yakmaya Devam Ediyor

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışlarına, Kemalpaşa'daki yetersiz konut sıkıntısı da eklenince ilçe genelindeki kira fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde dahi 5 bin TL'den aşağı ev bulunamayan vatandaşlar merkezi yerlerde 20 bin TL'ye kadar yükselen ev fiyatları ile karşılaşıyor.

Asgari ücretin 11 bin 400 TL olduğu, emeklilerin büyük bir bölümünün 7 bin 500 TL maaş aldığı bir dönemde ev fiyatlarının ortalama memur maaşlarına tırmanması, özellikle yeni evlenen çiftleri ve ev sahibi olamayan vatandaşları zorluyor. Kazancının yarısını kiraya ödeyen vatandaşlar, fatura ödemeleri, çocuk giderleri, gıda ve giyim malzemelerine yaptığı harcamalarla ayın sonunu borçlu bir şekilde getiriyor.

İlçedeki kira artışları üzerine görüşleri alınan vatandaşlar, ev kiralarının ciddi boyutta yükseldiğini belirterek bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini belirttiler. Vatandaşlar, “Kemalpaşa'da çalışanların çoğu asgari ücretle çalışıyor. İmara açılan yerlerin bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Yeni bölgelere müteahhit firmaları girerse, konut sayısında artış yaşanacak ve bu gelişme kiralara olumlu olarak yansıyacaktır” ifadelerini kullandılar.